MAA-tilan demotilaisuuden antia.

Intensiivisen Sysmän työpajaviikon jälkeen oli vuorossa julkinen demotilaisuus Helsingissä MAA-tilassa. Tilaisuuteen saapui runsaslukuinen yleisö, eli tupa oli täynnä, mikä oli todella mukavaa.

Kerroimme aluksi työpajan taustoista ja eri vaiheista, samaten esiteltiin työpajan aikana syntyneitä temaattisia ajatuksia liittyen virtuaalitodellisuuteen ja taiteeseen. Tätä työpajaprosessin raakadataa löytyy listattuna aiemmasta blogipostauksesta.

Työpajan taiteilijat esittelivät omat projektinsa, sekä kokemuksensa työpajasta ja lopuksi Kari Yli-Annala piti tiivistetyn version aiemmasta “VR taiteessa” teeman historiallisen näkökulman alustuksesta. Yleisölle annettiin myös aikaa omille kysymyksille.

Presentaatioiden jälkeen oli vuorossa odotettu vaihe, jossa yleisö saattoi kokeilla itse työpajalla tehtyjä demoja vr-laitteiden avulla. Demotilaisuudessa meillä oli käytössä HTC Vive, sekä jo presentaatioiden aikana yleisön joukossa kiertäneinä mobiililaitteina Oculus Rift ja VR Samsung laitteet.

Teoksista pisimmälle tee-se-itse meininkiä koettiin Tuomo Tammenpään tekemässä hirvimaskissa (kts. kuva), jossa oli mobiili vr-laite, samantyyppiset linssit kuin ns. VR cardboard-laseissa. Suurin osa työpajan demoista oli toteutettu ja ovat kokeiltavissa vizor.io:n ohjelmointialustalla, demojen linkit tulevat blogiin myöhemmin.

Kiitos sekä työpajalaisille ja yleisölle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *