Työpajan toiseksi viimeinen päivä

Tänään perjantaina keskityttiin työpajaprojektien saattamiseen valmiiksi huomista demoesitystä varten. Kävimme läpi osallistujien projektit ja sen, mitä on tulossa valmiiksi demoon.

Työpajan työskentely on tapahtunut pääasiassa koostamalla 360-kuvia ja 3D-malleja WebVR-esityksiksi, esimerkiksi Vizor-alustalla.

Myös Googlen Tiltbrush-piirrosaplikaatio on ollut keskeinen työkalu. Tiltbrush on virtuaalisessa 3D-avaruudessa toimiva piirustusohjelma, joka mahdollistaa virtuaalisen kuvanveiston ja maalauksen, “ilmaan piirtämisen”. Tiltbrushista voi myös tuoda virtuaalisia maalauksia ulos 3D-malleina ja muuntaa ne Blender-ohjelmassa muotoon, jota Vizor-alusta ymmärtää ja siten tuoda virtuaalimaalaukset julkaistaviksi immersiivisinä virtuaalitiloina nettisivuille.

Perjantaina kuultiin myös Tomi Dufvan alustus, joka koski digitaalisaatiota ja elämää post-digitaalisessa maailmassa, post-humanismia, sekä sitä miten käyttäjien kehosuhde heijastuu virtuaalitodellisuuteen. Alustusta seuranneessa keskustelussa puhuttiin pitkään tekoälyn mahdollisuuksista ja uhista ihmisille.

Tomi Dufvan alustus
Projektien viimeistelyä
Piirtämistä Tilt Brushilla
Projektien viimeistelyä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *